Ressenyes de mig món ALPINISME I ESCALADA. Joan Jover, guia d'alta muntanya (UIAGM)

Desembre 27, 2011

Pui de Lleràs. ESPERÓ NÚRIA

Filed under: Sant Gervàs / Lleràs — admin @ 11:13 pm

5 Comments »

 1. Hola.
  Baixant del pic de Sant Cugat ens vam fixar en aquestes parets i agulles i precisament volíem anar a aquesta via, que vam veure en un Vèrtex fa uns anys.
  Algú ens pot fer cinc cèntims de l’aproximació al peu de via? és la línia evident que s’endevina a la foto?
  Gràcies.

  Comentari by Joan — Desembre 30, 2011 @ 12:09 am

 2. Hola, Joan

  Com tu dius, l’esperò NÚRIA és el perfil que s’endevina a la foto. L’aproximació és evident, des de la carretera i a la vertical de l’esperó.

  Salut

  Comentari by joan — Desembre 30, 2011 @ 12:39 am

 3. Gràcies, company!

  Comentari by Joan — Desembre 30, 2011 @ 8:25 pm

 4. L’hem repetit aquest 31 de desembre per tancar l’any.
  Hem trobat les reunions amb spit i parabolt, la resta de la via, neta. Tot i que no és difícil, compte amb la catalogació “PD” de la ressenya del Vèrtex, atès que el primer llarg té la seva gràcia…en algun punt cal “levitar” i no és fàcil de protegir (portar una baga per una bona savina) La roca cutre, però ja estàvem avisats. Res a dir. El lloc, preciós i la tranquil.litat absoluta.
  Per baixar, hem resseguit uns 100 metres l’aresta cimera i hem muntat un ràpel pel vessant sud (50 metres) sobre un bon boix en el punt més proper al collet. Hem deixat bagues i maillons. No hem sabut trobar un descens més simple. Des del collet, es retorna a peu de via en 10 minuts, flanquejant per terreny incòmode però sense problemes. Compte amb les pedres soltes al ràpel.
  Aproximació dreta i fàcil (potser una mica més de 20 minuts) des de la pista, a l’alçada d’un abeurador. Sense camí, però relativament net, a buscar una canal poc marcada, però evident, a la vertical de l’esperó.
  Salut i bones escalades pel 2012.

  Comentari by Joan — Gener 1, 2012 @ 11:20 pm

 5. Gràcies pels comentaris de l’estat actual de la via. M’alegra que us hagi agradat. És facileta i la roca no mata, però un esperó com aquest paga la pena

  Fins aviat

  Comentari by joan — Gener 2, 2012 @ 12:55 am

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress